Реконструкција и велосипедски патеки на булеварот „8 Септември“

 

За реконструкција на булеварот „8 Септември“ ќе се вложат 43 милиони денари со вклучен ДДВ, а градежните работи треба да завршат во рок од 40 дена.

Шилегов упати апел до граѓаните да покажат трпение додека траат градежните работи на сообраќајниците.

Прашан за решение за десното крило кај Момин Поток, тој рече дека до средината на наредната година ќе започнат со изградба на најголемата раскрсница кај Момин поток и веројатно, како што додаде, до година ипол од започнувањето на работите нема да има проблеми со гужвата што сега се создава таму.