Со првиот чартер лет со холандски туристи од Амстердам со авиокомпанијата „Корендон“ денеска на аеродромот „Свети Апостол Павле“ во Охрид ќе биде одбележано отворањето на летната сезона во најпознатиот македонски туристички центар.

Според најавите од ТАВ Македонија, холандските туристи ќе ги пречекаат министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, генералниот директор на ТАВ Македонија, Алп Ер Тунга Ерсој и охридскиот градоначалник Никола Бакрачески.