Денес, (четврток, 10 август 2017) на програмата на БИТ ФЕСТ во Битола... 

10 АВГУСТ 2017 ЧЕТВРТОК НА БИТ ФЕСТ

20:00 часот– НУ Завод и Музеј – Концерт за виолина и пијано – класична музика – Изведувач: Татјана Џорлева

20:30 часот – „Порта Џез“ -фото – натпревар и изложба за европскиот дух на Битола Центар за европски развој и интеграција (ЦЕРИ)

Петта јубилејна изложба на фотографии - 36 фотографии од 29 автори кои сведочат за европскиот дух на Битола.

Како и минатата година изложбата ќе има продажен карактер. Цената на фотографиите ќе биде 350 ден. а прибраните средства се наменети за поддршка на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА .

 

20:30 часот КЦ Магаза – „Современа џез музика“ Сашо Поповски Трио

Програма:

1. On mountin top S.Popovski

2. Teodosij's game S.Popovski

3. O-ri-ent S.Popovski

4. Coban S.Popovski

5. Waltz for Sergej S.Popovski

6. Dream river S.Popovski

7. Low years О.Coleman