За да им излезе во пресрет на граѓаните што сакаат да се рекреираат на Водно Градот Скопје ќе воведе 2 (две) нови пробни автобуски линии што ќе сообраќаат по принципот на шатл-линии, односно, автобусите ќе се полнат со патници на почетната станица и ќе возат без застанување до Средно Водно.

Едната автобуска линија ќе тргнува од пред катната гаража на улицата Свети Кирил и Методиј, а втората ќе тргнува од паркингот кај Цветниот пазар (Дом на печат).

За овие две пробни автобуси линии е најавен следниот возен ред:

25А

Катна гаража                                               Средно Водно

9:20    часот                                                 10:00 часот

10:00  часот                                                 11:00 часот

10:50  часот                                                 12:00 часот

11:50  часот                                                 13:00 часот

12:50  часот                                                 14:00 часот

13:50  часот                                                 15:00 часот

 

25Б

Цветен пазар (Дом на печат)                   Средно Водно

9:30    часот                                                 10:20 часот

10:10  часот                                                11:20 часот 

11:10  часот                                                 12:20 часот

12:10  часот                                                 13:20 часот

13:10  часот                                                 14:20 часот

14:10  часот                                                 15:20 часот

Покрај 2. (двете) нови пробни автобуски линии, граѓаните ќе можат непречено да ги користат и двете постојни автобуски линии – линијата со број 25 до Средно Водно и линијата со број 28 до паркингот кај манастирот „Свети Пантелејмон“.

Воведувањето на забраната за движење моторни возила на патот до Средно Водно е дел од заложбите на Град Скопје за почист воздух и поздрава животна средина, имајќи го предвид пред се здравјето на граѓаните.