Не си играјте со добрината на луѓето, ќе се изгорите

Не си играјте со добрината на луѓето околу вас, не ги сметајте за наивни и глупави. Тие не се такви.

Добрите луѓе свесно одбираат да бидат добри. Тие сакаат да се такви, веруваат во добрината на луѓето и сакаат да дадат се од себе за да му докажат на светот. 

Тие се оние луѓе кои ќе ви насмевнат на улица или во ходник на работа, тие се оние кои ќе ви понудат помош кога се срамите или плашите да побарате, тие се луѓето кои ќе ви помогнат кога мислите дека никој не може да го направи тоа. Тие го прават тоа од срце, ќе ги најдете околу вас. 

Светот е полн со добри луѓе, тие се насекаде. Некои од нив се скриени бидејќи премногу помагале, а никој не им вратил со добро. Други се тука некаде околу вас, но не ги забележувате.

Бидете таа добра личност. Пробајте некое време. Видете што ќе се случува.

Некогаш ќе бидете изневерени и издадени, иако тоа не го очекувате, но Бог секогаш враќа за стореното.