Не очекува пресврт на времето

Според најновата временска прогноза за идниот месец, сонцето и топлото време останува да го искористите уште само овој викенд. Па така од идната недела веќе следува дожд и драстично смалени температури.

Прогноза за 27.10.2019
Минимална температура: -1°C до 7°C
Максимална температура: 22°С до 29°C
Сончево, во текот на денот релативно топло со слаб северен ветер.

Прогноза за 28.10.2019
Минимална температура: 0°C до 8°C
Максимална температура: 21°C до 28°C
Сончево, во текот на денот релативно топло.

Прогноза за 29.10.2019
Минимална температура: 0°C до 7°C
Максимална температура: 20°C до 27°C
Сончево со мала до умерена локална облачност. Ќе дува слаб јужен ветер.

Според оваа најава првиот снег се очекува кон крајот на месецот, додека температурата во истиот ќе варира, но со 10 и повеќе степени пониска од сегашната.