Миладиновци утрово урива рекорд во загаденост

Двапати поголема загаденост од дозволената покажуваат мерењата во Миладиновци и Куманово. 

Од скопските населби утрово најзагаден воздух дише Карпош.

Тетово и Кочани, се само дел од оваа листа на загадени градови со надминато ниво на дозволени ПМ10 честици.