Концерт на виолистот Блерим Груби во Филхармонија

Истакнатиот македонски виолист Блерим Груби, вечер во 20 часот ќе одржи концерт во Камерната сала на Филхармонија со кој ќе одбележи триесет години уметничка дејност.

На програмата се дела од Бах, Шостакович, Шуберт, Бекири, Зографски, Брамс...