Кога има метеж низ градот, може да се вози и по тротоари

Социјалните мрежи се одлични за да се евидентираат изолирани „испади“ кои ја загрозуваат безбедноста на сите учесници во сообраќајот. 

Изминативе денови, покрај протести на неколку крстосници во Скопје, сообраќајниот метеж го влошуваат и временските услови. 

Но, дека сме прилично снаодливи кога се во прашање креативни решенија за уште поголемо заглавување, може да се види и на едно видео од ТикТок, снимено во близина на постојката Југодрво, на кое се гледа како возачи, без нималку грижа на совест, се качуваат на тротоарот и тоа дури во моменти кога има пешаци или луѓе кои чекаат автобус. 

@talatodtettooo

##skopje ##macedonia ##centar ##pungas ##haha ##viral ##fyp ##foryou

original sound - Brane Rizovski