Ќе знаете дека сте зачекориле напред...

Кога наместо да се лутите, вие ќе се потрудите да ја разберете личност.
Кога на болните случни ќе почнете да ги гледате како важни лекции.
Кога во луѓето кои ве повредиле ќе препознавате учители.
Кога во промената на патот ќе гледате благослови.

Ќе знаете дека сте се промениле...

Кога наместо борба употребувате љубов,
наместо викање – тишина,
а тешките чувства ќе ги замените со љубов.

И нема да жалите за она што си заминало од вас, затоа што знаете дека ја исполнило својата цел.
А од срце ќе го прифатите она што доаѓа.

Ќе знаете дека сте се промениле...

Кога повеќе нема да чекате нешто однадвор да ве направи среќни.
Ниту вашето расположение ќе зависи од тоа дали надвор има сонце или паѓа дожд.
Дали сте со некој или сте сами.

И кога почесто ќе гледате во иднината, а помалку во минатото.
Кога на луѓето ќе им ги собирате добрите дела, а не грешките.
Кога би оделе понатаму со помалку страв и повеќе храброст.

И кога на животот ќе гледате како да е подарок, а не борба.
Па ќе почнете да дишете со полни гради.
Парите ќе ги ставите некаде надвор од времето,
а својот Мир надвор од досегот на сите други нешта и луѓе...

  • Ива Брадариќ

 

Latest Nike React Presto Trainer Releases & Next Drops