Две дози вакцина во Македонија примиле скоро 300.000 граѓани

Прва доза вакцина вчера примиле 3.686 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале 12.053 граѓани.

Во државата вкупно се аплицирани 760.961 дози вакцини, а ревакцинирани се 293.139 граѓани,соопшти Министерството за здравство.

На вакциналните пунктови во државата и на терен, заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 467.822 граѓани.

Со последните бројки 60% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина, 58% од населението над 65 години е вакцинирано со барем една доза вакцина, 53% од населението над 60 години е вакцинирано со барем една доза вакцина и 43% од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина .

Сајтот vakcinacija.mk е отворен за закажување на термини за вакцинација на децата.