Драмскиот театар закажа Комеморација за Мето Јовановски, погребот ќе биде во понеделник

 

Драмскиот театар Скопје известува дека комеморацијата за актерот Мето Јовановски ќе се одржи во вторник на 21 ноември во 11 часот на големата сцена на театарот.

Посмртните останки на Мето Јовановски ќе бидат изложени во капелата на гробиштата „Бутел“ в понеделник, на 20 ноември, во 11 часот.