Тоа што понекогаш сакате да се одморите од се, не значи дека сте лоша мајка.

Додека бебето спие мајката може да направи некои работи, пред се да се посвети на самата себе.

1. Легнете на под, гледајте во таван и воодушевувајте се на тишината.

2. Размислете за туширање, а потоа вратете се на првиот совет.

3. Проверете ги социјалните мрежи, новостите и текстуалните пораки за повторно да воспоставуите врска со реалноста.

4. Наместо набрзина да подготвувате вечера, да чистите или перете, одлучете се да ги лакирате ноктите.

5. Поминете неколку минути гледајќи го бебето. Воодушевувајте се на чудото кое сте го создале.

6. Исфрлете го од себе чувството на вина.

7. Одете до фрижидерот.

8. Повикајте го сопругот за да се пофалите дека бебето спие.

9. Размислете за јога. Еден до два чекори ќе ви ја подигнат самодовербата.