ДЕТАЛЕН ПРИКАЗ: Во овие скопски општини има случаи на корона вирус, 5 се со најмногу заболени

Чаир, Сарај, Бутел, Аеродром и Гази Баба се скопските општини во кои се регистрирани најголем број на случаи на коронавирус во главниот град.

Во Скопје случаи на коронавирус има во 15 општини, а вкупниот број на активни случаи се 298.

Во Тетово вкупно има 83 активно заболени лица, а детално по места и бројот на заразени погледнете во табелата во продолжение.