Денес се спроведува Крводарителна акција во Бутел

Денес со почеток во 9 часот започнува крводарителна акција во големата општинска сала во Општина Бутел.

Од Општината ги покануваат сите добронамерни граѓани да дојдат и да донираат крв. 

-Биди херој!
Биди хуман!
Спаси живот! - стои во објавата на Општина Бутел на Фејсбук.