Ќе се гради хотел на шест ката, исечени дрвјата кај СРЦ „Кале“

Хотел висок 25 метри, со шест ката и поткровје ќе се гради на просторот кај СРЦ „Кале“ каде минатиот викенд беа исечени сите дрвја. Хотелот е зацртан во Деталниот урбанистички план СРЦ Кале – Блок 2. Во неговата непосредна близина предвидено е да се градат уште два хотели и еден објект со деловни простории, сите со иста катност.

Кога станува збор за градежно земјиште, каде треба да се гради објект, дозволата за сечење дрва,  се издава многу брзо.

Целиот текст прочитајте го на „Слободен печат“.

фото: Слободен печат