Учениците од Кисела Вода во предновогодишно дружење

Вчера по повод празникот посветен на Св.Никола, во ПОУ „Д-р Златан Сремец“ во Кисела Вода под мотото: „Со нашите вредни рачиња, изработуваме за нашите другарчиња“ се одржа новогодишна работилница.

На работилницата, ученици од ООУ „Невена Георгиева - Дуња“ заедно со другарчињата од ПОУ „Д-р Златан Сремец“ инспирирани од интересната легенда за Дедо Мраз која потекнува од Свети Никола, од колачиња направија многу новогодишни фигури.

Сега изработените слатки фигури ја красат новогодишната елка во училиштето.