За пандишпан:
4 јајца
100g шеќер
3 големи лажици брашно
½ прашок за печиво
200g путер
150g чоколадо за готвење
Прелив:
100ml млеко
30ml рум
Крем:
½ l слатка павлака
500g чоколадо за готвење
50g путер
Подготовка:
Добро измешајте ги јајцата со шеќерот. Додадете го брашното и прашокот за печиво. Стопете го чоколадото заедно со путерот, па додадете го во смесата. Печете ја кората 30 минути на 180 степени.
Во меѓувреме загрејте ја слатката павлака и тргнете ја пред да зоврие. Додадете ги чоколадото и путерот. Мешајте додека не се растопат.
Откако ќе се испече пандишпанот прелијте го со мешавината од млеко и рум, па додајте го кремот.
Без да го сечете колачот оставете го да се олади во фрижидер.
Пред послужување може да декорирате со рендано чоколадо или овошје по желба.