Револтирана мајка од Скопје: Син ми доби силна тупаница по главата поради бојата на кожата

Револтирана мајка од Скопје на Фејсбук објави дека нејзиниот 13-годишен син добил тупаница по глава, а претходно бил навредуван на расна основа од страна на двајца напаѓачи. Според нејзината објава, нејзините деца биле затечени во близина на музичкото училиште и навредувани поради бојата на нивната кожа.

„Син ми Нишон (13 г.) и неговите брат и сестра (9 г.) одејќи кон музичкото училиште, на плоштадот Македонија во родниот ни наш град Скопје биле нападнати вербално на расна основа од страна на двајца млади мажи околу 20г. Им го попречувале патот и ги нарекувале Niggers. Син ми НИШОН е удрен со многу силна тупаница по главата (повреден) поради тоа што ги прашал дечките зошто ги навредуваат и дали тоа го прават на секој поразличен физички од нив…
Имало луѓе наоколу, но никој ништо не сторил во моментот…
Дечките избегале, јас како мајка случајот, потоа, го пријавив во полиција и им ветувам на моите деца дека јас како нивен протектор, ОВДЕ, ДОМА, во РСМ нема да дозволам повеќе да бидат/бидеме вербално и физички напаѓани без никаква основа, а никако па на расна основа…
Значи навреди како: Nigger,Црнчуго, Циган, Црн ко гомно не се ЗАБАВНИ и нема да пројдат онака…П. С.
Јас имам предрасуди кон оние кои се полни со предрасуди”.
ВЕ МОЛАМ ПРЕНЕСЕТЕ
БЛАГОДАРАМ“, напиша Милена на Фејсбук.

Милена Милошевска вели дека случајот го пријавила во полиција и бара побрзо расветлување и казна за напаѓачите.

Air Jordan XIII 13 Shoes