Не ги барајте оние кои не ве бараат, и не ги чекајте оние кои не ве чекаат

Не дозволувајте некој постојано да ве повредува со тврдењето дека не може поинаку. Треба да знаете дека заслужувате подобро.

Ова се неколку заповеди кои ќе ви помогнат да станете посилна личност.

Не се спуштајте на ниво на будала. Ќе ве спуштат на нивно ниво, а потоа ќе ве победат бидејќи имаат искуство.

Никогаш не се сомневајте во својата привлечност.

Не ги гаѓајте луѓето со кал. Таа нема да стигне до нив, но ќе остане на вашите раце.

Не ги барајте оние кои не ве бараат, и не ги чекајте оние кои не ве чекаат.

Ако ви кажат дека вашиот воз поминал, сетете се дека постојат и авиони и бродови.

Запаметете: добрите работи ќе почнат да се случуваат кога ќе се одалечите од негативните луѓе.

Наместо да ги бришете солзите од лицето, избришете ги оние кои ве натерале да плачете.

Никогаш не се вртете назад. Таму не можете да промените ништо.