За градот
5. April 2018 - 11:30

Велигден во „Спомен куќата на Мајка Тереза“

Во пресрет на 100-годишнината од нејзиното раѓање и во присуство на голем број странски и домашни гости, во јануари 2009 година, беше промовиран Спомен-домот на Мајка Тереза.

Секоја година во пресрет на Велигден во куќата се организира изложба посветена на овој голем и значаен празник.