Зошто треба да ставате цимет во кафето?

Овој пијалак е најдобро да се пие наутро. Едноставно, во вашето утринско кафе додадете цимет во количина според ваша желба. Најдобро е да започнете со четвртина лажиче, па постепено да ја зголемувате дозата.

1.Го јакне имунитетот.

Доволно е да додадете само четвртина лажичка цимет во врелото кафе и вашето тело ќе може да се избори со вируси и бактерии.

2.Го стимулира мозокот.

Циметот го подобрува памтењето, ве одржува будни и ја јакне концентрацијата. 

3.Го намалува нивото на шеќер во крвта и нивото на холестеролот.

Потребни се само 6 грама дневно.

4.Ги намалува менструалните болки.

Жените кои имаат болни менструации, во пијалаците и храната нека додаваат цимет.

5.Ја подобрува циркулацијата и го зголемува нивото на енергијата

Топлиот напиток, на пример кафето, со четвртина цимет ќе ја поврати енергијата и ќе ја поттикне циркулацијата. Ваквата комбинација е особено корисна за луѓе кои секогаш имаат студени нозе и раце.

Циметот можете да го додавате во вашето кафе, капучино, турско или инстант, па дури и во чоколадното млеко или чајот.