Зошто постојано самите си го комплицираме животот?

Зошто ја одбирате патеката со многу кривини, наместо правиот пат пред вас? Оставете животот самиот да се развива и не се трудете да го форсирате неговиот развој. 

Не можете да го забрзате развојот на цветот, затоа што ако се обидете да го направите тоа, со својата нетрпеливост ќе ја уништите убавината и совршеноста. 

Постои вистинско време за сѐ. 

Зошто да не се обидете да го фатите ритамот на животот и да се движите по тој ритам и да гледате како чудата се остваруваат. Бидете трпеливи и не се обидувајте однапред да направите нешто во погрешно време. 

Истовремено немојте да губите скапоцено време.

Сфатете дека постои величествен модел и план кој се провлекува низ сѐ што правите и постојано бидете благодарни и верувајте му на тој план.