Зошто отровните врски траат толку долго?

Во одреден дел од животот сите сме биле заглавени во некоја отровна врска која во нас го поттикнувала прашањето: „Зошто уште сум во врскава?“, а едно истражување го дал одговорот на ова прашање: окситоцин!

Да, виновникот е баш овој хормон на „љубовта“. Заклучокот бил дека луѓето кои чувствуваат некаква дистанцираност од својот партнер, имаат повеќе окситоцин во крвта отколку луѓето кои се сакани и згрижени од страна на нивниот партнер.

Ако и вие го имате овој проблем, а не знаете како да излезете од оваа врска, само променете ги „правилата“ на таквата нееднаква врска. Обидете се и вие да се однесувате како што се однесува вашиот партнер кон вас – можеби кај него ќе се јави повеќе окситоцин кога ќе сфати дека повеќе не го осипувате со љубов како некогаш.

cheap nike air max 90