Зошто никогаш не го добиваме она што го сакаме?

Еве како можете да излезете од тој маѓеопсан круг: решението за тоа е законот на ретроактивниот напор!

Кога очајнички сакаме една работа, го добиваме сосема спротивното.

Зошто е тоа така?

Има една стара мудрост која вели: 

„Кој се обидува да ја спаси својата душа, ќе ја изгуби.“

Колку повеќе се обидуваме да се заштитиме, поголем е ризикот дека ќе настрадаме. 

Ако немате нешто паметно да кажете – молчете. 

Ако имате нешто паметно да кажете – молчете уште повеќе.

Почитувајте го законот на „неправење“.

Бидете мирни, молчете и почекајте го вистинскиот момент, сѐ ќе дојде на своето.