Јарецот владее со декември и јануари, но да бидеме искрени, тие владеат целата година.

Ова се петте причини што го прават Јарецот најубав хороскопски знак:

1.Кога нешто силно посакуваат, прават сѐ за да го остварат.

2. Нивната добрина и желба за да се помогне на другите не познава граници.

3. Тие не треба да ја освојат наградата „работник на месецот“, тие се најдобри работници секој ден.

4. Тие секогаш наоѓаат излез и од најлошите ситуации.

5. Не постои знак што поуспешно се шегува на туѓа сметка од Јарецот. Тоа ја зголемува нивната самодоверба и горделивост.