Зоолошката добива живеалишта за пингвини и фламинга

Во скопската Зоолошка градина забрзано се работи на изградбата на живеалиштата за пингвини и фламинга во Зоолошка градина Скопје.

Финансиите за новите живеалишта ги обезбеди градот Скопје, а градината за првпат ќе стане дом на овие егзотични птици.