Зимски детокс чај од 2 состојки

Празниците поминаа, па доаѓа време за детоксикација.

Овој чај има моќ да го подобри имунитетот, да го подобри нашиот метаболизам и да ни помогне во исфрлање на токсините. 

Поради високото ниво на антиоксиданти, зелениот чај е моќна состојка која влијае на црниот дроб, особено во процесот на негово чистење. Лимонот е богат со витамин Ц и тој придонесува за ослободување на ензимите, а содржи и пектин кој помага за намалување на шеќерот во крвта. Ериоцитрин е уште еден антиоксидант кој е присутен во лимоните, односно во нивната кора. Во комбинација со зелениот чај, тој придонесува за намалување на воспаленијата, оксидативниот стрес и оптимизација на нивото на шеќер во крвта. 

Потребни се само 2 состојки:

Половина шолја зелен чај

Половина лимон

Начин на подготовка:

Исцедете го лимонот и измешајте го со зелениот чај. Напитокот е подготвен и можете да го конзумирате секој ден.