Зимска идила на Попова Шапка - снегот не престанува да вее

Снегот на Попова Шапка не престанува да вее. Вистинска зимска бајка од утрово е таму. Снегот не ги забели ниту Маврово и Пониква.

Еве како е во моментов таму.

На последниот од месец ноември и на почетокот на декември зимото речиси да дојде во Македонија.

Утрово се исполни прогнозата на метеоролозите, па забела речиси сите врвови во земјава, но и пониските планини и ски центри.