Жолти јајца обоени со куркума

Со куркума ќе добиете сончево жолта боја. Со цветови од камилица, бојата ќе биде многу понежна.

Комбинирајте ги двата методи, ако сакате да добиете поубава жолта боја. Можете да користите и бели и жолти јајца. 

Во 750 мл вода растворете две лажици куркума, една лажица оцет, малку сол и ставете ги јајцата. Сварете ги во оваа мешавина. 

Можете да користите и свежи цветови камилица и да ги варите на ист начин. 

Откако ќе се сварат, оставете ги да стојат во жолтата течност. По 20 минути извадете ги и оставете да се исушат.