Животот не е розова бајка, животот е испит

Не се каам за ништо. Затоа што и најголемото дно во моето минато ме научи како да внимавам повторно да на паднам во него. Затоа што животот не е розова бајка. Животот не приказна за принцези, принцови и замоци во облаците.
Животот е испит.
Испит на мудроста.
На зрелоста.
На сочувството.
На пријателството.
На љубовта.
На одговорноста.
На трпението.
На разбирањето.
Испит на човечноста.
Поради тоа и не ми е толку жал кога ќе погледнам назад и ќе ја видам секоја грешка, удар, пад, рана...
Затоа што сето тоа ме направи посилен човек.
Но, сериозно. И го сакам овој свој пат.
Со минатото, сегашноста и иднината.

(Непознат автор)