Ова се неколку животни лекции кои ќе ви помогнат поинаку да го согледате животот и да се соочите со проблемите на полесен начин.

 1. Никогаш не се извинувајте никому за тоа што сте.
 2. Никому не должите објаснување за вашите постапки.
 3. Секогаш бидете љубезни, каде и да одите.
 4. Насмејте си се на себеси. Сите правиме грешки, така растеме.
 5. Покажете ги своите чувства, не се плашете.
 6. Простувањето е мир за душата и мислите.
 7. Грижата за себе не е себичност.
 8. Менувањето мислење не е слабост, туку отвореност кон фактите.
 9. Научете да ги прифатите извинувањата.
 10. Секогаш покажувајте им на другите колку ги сакате.
 11. Во ред е понекогаш да кажете НЕ.
 12. Пријателствата се распаѓаат, луѓето растат и заминуваат. Простете им на себе и на другите.
 13. Пуштете ги токсичните луѓе и пријателства. Не ви се потребни.
 14. Бидете горди на себеси. На тоа што станувате секој ден.
 15. Кога ви е тешко, прашајте се дали тој проблем ќе ви значи после три дена, три месеци и три години?