Жителите на Припор повикуваат на протест денеска од 17 до 19 часот

Жителите на Припор денеска повикуваат на протест од 17 до 19 часот поради изградба на потпорен ѕид на улицата „Христо Татарчев- крак 14“, каде пред две недели загина работник, а неговиот колега се здоби со повреди по одрон на земјиште.

По трагедијата работата беше стопирана, а општината Кисела Вода даде забрана за сообраќај и движење на пешаците заради опасност од повторен одрон на земјиштето.

nike air max 1 sale