Жителите на К. Вода главно ги почитуваат мерките, полицискиот час до сега со неколку прекршоци

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски, во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ денеска, информираше дека локалната самоуправа изминатиот период соработува детално со сите институции од центраната власт во борбата со Ковид 19.

Тој вели жителите на Кисела Вода главно се почитуваат мерките од страна на Владата, а полицискиот час главно до сега поминал со неколку мали прекршоци, главно бидејќи при првиот ден граѓаните не биле доволно информирани.

Градоначалникот потенцира дека во неговата општина во овој период на вонредна состојба, редовно се дезинфицираат јавните површини.