Жичарницата и автобусите до Водно времено нема да бидат во функција

Од денеска, Жичарницата и автобуските линии до Средно Водно (25, 25А и 25Б) времено нема да бидат во функција, информираат од ЈСП Скопје.

Времениот прекин на работа е согласно воведената делумна забрана за движење во шумите, побарана од ЈП „Национални шуми“ – Скопје, а одобрена од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, со оглед на зголемената опасност од појава на шумски пожари на отворен простор.

Жичарницата и трите автобуски линии нема да работат сѐ до проценката на надлежните дека е намален ризикот од појава на шумски пожари, односно до отповикување на делумната забрана за движење во шумите.