Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи, инициран во 2012 година од Направи Заедно (сегашен Balkan Veliki Балкан Велики), Sixtynine Records и PMG Recordings, а реализиран во соработка со Младински Културен Центар. Земјотрес секоја година ви го презентира најсвежото од македонската алтернативна музичка сцена.

И оваа година како и минатите, освен музичката програма која ќе се одвива на три стејџови, во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

ЗЕМЈОТРЕС: 6
LINE-UP:
• Александар Велики
Astrolungs
Baklava - настапот е откажан
• Душко Јаневски
• E.B.A.M.
Gargoyles - band
Јаничари - Janissaries
KHARA
Luboyna Љубојна
• Љупа Ангелов
Mammoth & Yashem
• Мирко Попов
Morfej
Nema Labavo
Палиндром / Palindrom
Pogan Pagan
• Сашо Митревски
Schwartzen
Sethstat Jazz & Mirko Popov
Short Fuse Hero
String Forces
TrendKill
YÖU

Сабота, 3-ти февруари 2018, почеток: 19:00, крај: 05:00
Цена на влезница: 150 ден. | На врата: 200 ден.
Локација: Младински Културен Центар