Земјотрес во Скопје

Пред неколку секунди во главниот град беше почувствуван земјотрес.

Земјотресот според првичните наши информации беше почувствуван со слаб интензитет, а особено го почувствуваа граѓаните кои живеат во згради.

Според информациите од ЕМСЦ, епицентарот на земјотрес е во Грција и бил со јачина од 6,9 степени на длабочина од два километри.