Земјотрес почувствуван во Скопје

Предмалку во Скопје беше почувствуван многу силен земјотрес, која траеше долго, речиси 20 секунди, според кажувањата на граѓаните по социјалните мрежи. Првиочните информации се дека земјотресот се случил во Драч Албанија, со магнитуда од 6.3 степени според Рихтер.

Потресот особено беше силно почувствуван во погорните катови од високотаниците во Скопје.

Повеќе информации насокоро.