Земјотрес почувствуван во Македонија

Прочитајте:  Втор, послаб земјотрес го здрма тлото во Македонија

Пред неколку минути, со Рихтерова магнитуда од 5.8 земјотресот беше почувствуван на теторија на Република Македонија.

Според информациите на Светската сеизмичка операција епицентарот на земјотресот бил во Албанија на 10 километри во Јадранското море. 

Земјотресот предизвика вознемиреност кај жителите на Република Македонија.