Зеленчук кој ги намалува апетитот, холестеролот и крвниот притисок

Шпарглата или аспарагус е зеленчук богат со лековити својства, познат како чистач на телото.

Има многу малку калории, витамини Б6, Б9, А, Ц, К и Е, магнезиум и цинк, селен, бакар, манган, фосфор, влакна и протеини.

Го намалува чувството на глад, па се препорачува за сите кои имаат проблеми со килограмите или се на диета.

Ги исфрла токсините од телото, го олеснува мокрењето, го намалува холестеролот, крвниот притисок и ја подобрува функцијата на срцето.