Заврши акцијата на скопски водовод за наплата на долговите на рати без камата

ЈП Водовод и канализација – Скопје, од 17.06.2020 до 31.07.2020 спроведе уште една акција за наплата на долговите на рати без камата за физички и правни лица.

Во рамки на акцијата за наплата на долговите на рати без камата, која заврши на 31 јули, можноста ја искористија 551 корисник и се потпишаа исто толку договори. Вкупниот износ за кој се склучени договорите за исплата на рати без камата е 36,5 милиони денари.

ЈП Водовод и канализација – Скопје апелира до своите корисници редовно да ги подмируваат своите долгови и разумно и рационално да ја употребуваат водата, да бидат одговорни и да се однесуваат совесно во однос на заштитата на водоснабдителниот и канализацискиот систем.

Пријави див водоводен приклучок и злоупотреба на водоснабдителниот и канализацискиот систем на:
– 02 3073 010, Дежурно Информативен Центар;
– 02 3240 300, Дирекција
– kontakt@vodovod-skopje.com.mk
www.vodovod-skopje.com.mk
www.facebook.com/jpvodovod.skopje