Веројатно се чини дека е невозможно, но рускиот лекар Сергеј Бубновски тврди дека ова е една од најуспешните методи за подигнување на имунитет, а потребни ви се само 15 секунди дневно.

Ако имате слаб имунитет и често ви се случува да се настинете, ниту еден грип не ве заобиколил и имате алергиски реакции на се – морате да го пробате овој трик. Неверојатно е лесен.

Наполнете ја кадата или некој сад со ладна вода. Најдобро е да додадете малку мраз во водата. Потоа ставете ги нозете во водата и така држете ги петнаесетина секунди (цапкањето со нозете е дозволено), а потоа извадете ги, избришете ги со пешкир и облечете воленени чорапи.

Правете го ова секој ден и вашиот имунитет веднаш ќе профункционира. Ниту една болест нема да ви може ништо.

Немојте да се плашите дека ќе настинете, напротив!