Засилени полициски контроли на подрачјето на град Скопје

Вкупно 281 мерки се изречени вчера само на територијата на град Скопје, меѓу кои 33 за возење без возачка дозвола, 16 за технички неисправни и нерегистрирани возила и девет санкции за управување под дејство на алкохол, соопшти МВР.

Изречени се 52 мерки за непрописно паркирање и подигнати се 33 возила со специјално возило пајак. За неносење на заштитна маска изречени се 33 санкции.

– Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот, наведуваат од Министерството.