Ночли Пералта Алварез е поранешна холандска полицајка, со мексичко потекло, а благодарение на нејзиниот изглед, денес на социјалните мрежи ја следат близу 700 000 луѓе. 

Ночли работела во холандската полиција 6 години, за потоа да стане фитнес модел и вистинска интернет сензација на социјалните мрежи. 

-Мојот сон беше да станам полицајка и не сакав да работам ништо друго. Помагање на луѓето, затворање на лошите типови... Ја сакав својата работа и никогаш нема да го заборавам времето поминато во полицијата, вели Алварез.