Започна исплатата на социјалната помош

Министерството за труд и социјала почна со исплата на социјалната помош, за која оние кои ја примаат се пожалија дека доцнела со месеци.

Од министерството објаснија дека причината за тоа било поради законската обврска секоја нова календарска година да се усвојува програма за социјална и детска заштита од страна на Владата.

Оваа програма беше усвоена на вчерашната седница во Владата.

 

cheap nike air max 90