Започна божиќното канење: Првата покана доаѓа од домот на Влатко Лозановски (ВИДЕО)

На точно месец дена до најблескавиот период од годината, кога се слави Бадник и Божик, започна божиќното канење.

ПРВАТА БОЖИКНА ПОКАНА доаѓа од домот на Влатко Лозаноски.

Едно е сигурно, и оваа година, најпопуларните поп пејачи во Македонија ќе се обединат околу Божикната пештера и ќе подготват голема БОЖИКНА МАНИФЕСТАЦИЈА закажана за 6-ти Јануари (недела) во 11 часот, на голема бина, на платото пред Црквата „Св.Димитриј“.

За неколку дена, тие влегуваат во студио за да возобноват уште една православна Божикна песна, со што ќе го збогатат репертоарот на празнични православни песни што ќе ги остават во наследство на генерациите што доаѓаат.

А „Вечниот Бог“- како Божикна песна што веќе сите деца ја знаат, останува главен музички симбол на манифестацијата.

cheap nike air max 90