Заборавете на пеколните температури во јули - еве каква временска прогноза не очекува овој месец

Летото календарски штотуку започна во нашата земја пред една недела, а со тоа и температурите веќе се вообичаени за овој период од годината.

Јули месец како и секое лето носи топло време и температури над 30 степени, но според најновата прогноза за месецот кој ни доаѓа утре е сосема спротивна од вообичаената.

Имено наместо температури до 40 степени јули ни носи максимални температури до 30-от степен, погледнете.