За убавата девојка која никако да научи да се сака себеси

Овие убави зборови се за тебе. Тие се потсетници за твојата огромна вредност.

Замени ги негативните мисли со позитивни.

Секогаш кога негативна мисла ќе помине низ твојот ум, потруди се да ја смениш во позитивно. Не е секогаш лесно, но ти ја имаш силата во себе да живееш убав живот со убави мисли без самосожалување и очај.

Твоето тело не е најважното нешто.

Ти си многу повеќе од твојот изглед.  Тој е важен за некои луѓе, но тие се површни. Многу поважно е тоа што го носиш во себе. Ти си боите на твојот ум, твојата слатка насмевка и сите карактеристики кои ги носиш со себе.

Во ред е да имаш и лоши денови.

Не дозволувај тие да се претворат во недели и месеци. Кога ќе дојде 1 лош ден, прифати го како таков. Најди време на крајот на денот да одмориш и да ги смириш своите мисли. Не дозволувај тоа да продолжи.

Избриши ги сите токсични луѓе во твојот живот.

Не ти се потребни луѓето кои ти завидуваат, кои никогаш немаат добар збор за твојот успех и кои ти носат негативна енергија. Погледни околу себе и лесно ќе ги забележиш луѓето кои заслужуваат да бидат до тебе. Чувај ги блиску.

Не се плаши да кажеш ДА и НЕ.

Прави ги само оние работи кои ги сакаш и кои те прават среќна. Не само поради тоа што некој друг го очекува тоа од тебе, или пак ти создава притисок дека мора така. Ова е твој живот и ти најдобро знаеш како да го живееш.