Годините си го прават своето, а и модерното време носи свои промени.За постарите генерации овие фотографии се само навраќање на едно убаво време, време во кое „одењето во град“ значеше прошетка покрај кејот на Вардар.

Оваа галерија на помладите ќе им даде јасна слика за времето на нивните родители и разликите кои постојат помеѓу генрациите.