Wizz Air ќе го пушти и петтиот скопски авион кон крајот на јули

Авиокомпанија Wizz Air одлучи да го стави својот петти авион на својата база во Скопје во текот на втората последна недела од јули, околу дваесет дена подоцна од она што беше првично планирано.

Ербас А320 ќе и овозможи на авиокомпанијата да воведе летови од главниот град на Македонија до Турку во Финска и Ларнака во Кипар, како и зголемување на фреквенциите на неколку постоечки рути.

Услугите на Турку и Ларнака сега ќе започнат на 24 јули наместо на 3 јули и ќе се одржуваат двапати неделно. Почнувајќи од 22 јули, дополнителна неделна ротација ќе биде додадена на услуги во Гетеборг, Хамбург, Келн и Малта, додека летовите до Базел ќе се зголемат со дополнителни три неделни услуги.

Повеќе информации за оваа вест можете да прочитате на следниот линк.